4 apr. 2020


Information angående Corona/Covid-19.
Pga. av samtal, mail mm från oroliga kunder senaste tiden vill jag dela med mig av denna information.
Då jag jobbar med människor vet jag hur olika behov vi har, en del vill ha mycket information, en del lite eller ingen, och en del lagom.
Vad vi behöver för att känna oss trygga är helt enkelt olika.
Det viktigaste för mig när ni kommer till mig och mitt FriskvårdsFokus är att ni känner er trygga om det så gäller att lämna över er i mina händer, att kunna prata om vad man vill och veta att det stannar hos mig, kunna vara sig själv och även veta att jag under dessa omständigheter gör mitt yttersta för eran trygghet och hälsa.
Jag väljer att gå efter experterna i nuläget och för Folkhälsomyndigheten får vi som jobbar med massage och ansiktsbehandlingar jobba på som vanligt så länge vi & ni inte visar några förkylningssymptom och har god handhygien.
Vi som jobbar så nära människor är redan proffs på att hålla god hygien.
Allt är egentligen som vanligt men med några tillägg utöver rutiner är att jag numera spritar alla ytor mellan kunderna så som kortdragare, produkterna jag använder som massageoljeflaskan, dörrhandtag, lysknappen, där ni sitter ner osv. Byter soppåse oftare. Jag har även andra rutiner nu om man vill testa hudvård & makeup.

Så här går det till hos FriskvårdsFokus:

Min personliga hygien:
Jag duschar varje morgon innan jobbet.
Rena kläder.
T-shirt & långa byxor.
Inga smycken.
Korta naglar.
Håller händer mjuka för att undvika sprickor i händer där bacillerna kan frodas.
Jag tvättar alltid händer och underarmar upptill armbågen och spritar dom efteråt. Detta gör jag innan jag fyller ett glas vatten åt er som ni får efter behandling.
Jag jobbar aldrig sjuk, inte förr och inte nu och skulle nån komma och uppvisa symptom får de vända. Men nu händer inte det och jag är tacksam för att ni visar hänsyn nu och fortsätter med det.
Jag håller mig nu också undan allt annnat jag kan för att ta ansvar, jag handlar 1 gång i veckan, jobbar och är hemma om jag inte är i stallet hos vår ponny och min foderhäst, och även där håller vi avstånd. Och det blir alltid ett naturligt avstånd när man rider.

Behandling:
Handdukar/lakan och örngott tvättas i 90 grader. Man lägger sig aldrig på nåt som nån annan legat på innan.
Jag brukar ha sköna mjuka örngott där man har ansiktet, alltid nytvättade för alla och ”ansiktskudden” spritas alltid mellan kunderna. Men nu kan man även välja engångsskydd istället för örngotten om det känns tryggare.
Bänken görs rent med ytdesinfektion/ytsprit.
Makeupborstar och skålar mm till ansiktsbehandling tvättas alltid och spritas mellan varje kund.
Man behöver aldrig träffa nån annan än mig när man är på behandling, jag har god tid mellan kunderna för att kunna bädda rent, sprita och tvätta av mig och förbereda till nästa.

När ni kommer till mig och överlämnar er i mina händer så vill jag att ni ska kunna känna er trygga och jag hoppas att ni fortfarande kan göra detta.

Jag kommer inte ha munskydd och handskar, det är till vår älskade vårdpersonal som jobbar med sjuka människor. Då väljer jag hellre att pausa i mitt yrke. Mitt jobb innebär att jag får andra må bra och kommer fortsätta med det så länge jag kan. Nu är det viktigare än någonsin att lägga sin energi på det som får en att må bra och för många är det just massage där man får igång ”må-bra” hormoner som oxytocin, där man kan bara stänga omvärlden ute en stund, där man kan få lätta sitt hjärta eller bara får vara tyst, där man kan få både skratta eller gråta en stund, eller kanske sova, ja helt enkelt det behovet man har. Som en kund sa en gång ”Jag får så fina och bra tankar när jag här, alla bekymmer försvinner för en stund” eller som en jag har som har ett av våra samhällsviktiga jobb sa " tack , hade jag inte gått till dig hade jag aldrig orkat jobba"

Och känner ni inte er trygga att få behandling nu så är det också ok såklart, vi kan alltid boka om och jag har nu generös avbokningspolicy om du har symptom.
Och vill ni handla så kan jag både lägga ut det på hänvisad plats, skicka eller ordna hemleverans. Har massor av både tvål, handcreme och snart även handsprit tex.

Jag vill även tacka er alla för erat stöd just nu, ni är fantastiska och jag känner en stor tillit att jag är precis där jag ska vara och vet att detta kommer gå vägen när man har såna som er runt en <3

Vi får heller nu inte glömma alla vi som jobbar med samhällsbyggande jobb, vi är alla en pusselbit i vårat samhälle.

Jag hoppas FriskvårdsFokus fortfarande kan vara ditt happyplace i många år till.
Nu rider vi igenom stormen! This too shall pass.
Varm digital kram Carola <3 ( vi kramas sen efter stormen)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar