1 jan. 2018

FriskvårdsFokus 10 år

FriskvårdsFokus 10 år 2008-2018

För 10 år sen starta jag FriskvårdsFokus efter en tids förarbete, jag börja med 0 kronor på kontot och  en lånad gammal massagebänk men med ett klart och tydligt mål vad jag ville och så blev det också. Jag tittar tillbaka idag för att påminna mig om vad jag åstadkommit och  för fortsätta många år till.

Här är lite milstolpar på vad som hänt de senaste 10 åren:


2008 – Får min F-skattesedel i januari och börjar jobba omgående både med företagsmassage och privatkunder. Går även fortfarande i skolan på heltid hela året. Blir gravid i maj helt enligt planerna. Går även på företagarskola och jobbar på olika spaanläggningar, på turistbyrån och campingen detta år. Tar examen höggravid till Julen efter 2 1/2 år på Hälsoturismlinjen på SCoTT- Swedish College of Travel and Tourism

2009 - Blir mamma för andra gången i, jobbar deltid med företaget från det bebis är några veckor och börjar blogga & bygger upp hemsidan. Börjar även nu med lite försäljning- vetekuddar, ekologiska massageoljor och spikmattor. Gjorde även spakvällar. Hade en nyfödd hemma, ett förskolebarn, en hund och en man som är borta i Stavanger & Oslo. Flyttar till Prästgården 1 dec och har där FriskvårdsFokus på nedervåningen och bor på övervåningen.

2010 – Föräldraledig fram till hösten och jobbar lite deltid. Denna höst börjar lillan på dagis och jag bestämmer mig att satsa 100% på FriskvårdsFokus och har gjort så sedan dess och inte haft ett enda extrajobb sedan den dagen.
 Blir Återförsäljare av Maria Åkerbergs produkter som jag älskar och tror starkt på efter använt och jobbat med de ett par år och börjar sälja hudvård och utökar även behandlingsmenyn.

2011- Blir Mamma BootCamp instruktör hos Olga Rönnberg och startar första gruppträningen utomhus i Älvdalen, har även mammaträning i Mora detta år. Har vildmarksspa i Navardalen.

2012  - Går från att varit styrketräningsintruktör till att bli PT på SAFE- Sthlm, startar  pt-online , pt-live och kostcoaching. Sålde även detta år hudvård på Vimla. Fick äntligen min logga.

2013 - Vinner min första offentliga upphandling. Ett stort jobb som krävde mer arbetskraft. Har som mest haft 5 massageterapeuter samtidigt som jobbat ute på företagsmassage åt mig 2013-2017. Har även vunnit flera offentliga upphandlingar efter detta.

2014 - Starta Kullfrukost.
 Ett år som på pappret ser bra ut med omsättning och resultat men som vart mitt tuffaste privat. Jag fick ofrivilligt stänga/pausa inte bara företaget utan även livet okt-dec, jag utreddes under denna tid för hjärntumör och att se framåt fanns inte i min värld då. Det visa sig att inte vara en elakartad hjärntumör efter 3 långa månader men ett förstorad blodkärl som jag får leva med och det har varit tufft att acceptera.

2015 - Nystart! Samma vecka som jag får veta att jag inte har hjärntumör så flyttar vi jag, familjen och företaget, vi flyttar till Enstigen då vi köper hus. 
Efter en fruktansvärd tid väljer jag härifrån att skala bort saker både i företagare och i privatlivet, nischar mer och gräver djupare på stället jag redan är på. Fantastiskt beslut. Jag har också blivit orädd för saker som jag innan inte våga göra, har man varit så nära döden/livet så ändras en hel del saker.
Var ett tufft år känslomässigt med gråten nära men med mycket stöd från nära och kära och alla fina kunder och samarbetspartners kom jag tillbaka starkare än någonsin både privat och företagsmässigt. 

2016 - Börjar föreläsa och utbilda i ekologisk hudvård och i Maria Åkerbergs produkter. Tar in makeup – har makeupkurser. 

2017 - Fortsätter föreläsa och utbilda ute på spaanläggningar, utvecklande, utmanande och riktigt kul. Fina samarbeten med Maria Åkerberg.

2018 -  FriskvårdsFokus firar 10 år och ett nytt spännande oskrivet blad väntar! Är inbokad på kurs i januari, ska hålla utbildning och event i Grövelsjön, har även nya spännande samarbeten på gång med kreativa och passionerade företagare. Ska såklart även fira 10 år med mina kunder men det tar vi lite längre in på året.

Under åren har det varit upp och ner så som livet är, med och motgångar. Jag har varit utsatt för både bedrägeri, människor som man trott vela samarbeta men försökt förstöra företaget, människor som kopierat text rakt av ( 2 ggr) på min hemsida och gjort en egen hemsida mm. Jag har själv gjort många misstag och misslyckats ibland. Men jag har tagit allt detta som lärdomar och hade inte alls kommit dit jag är idag utan det. Jag är bättre på att lyssna på magkänslan nu och fast saker ser bra ut på papperet så avstår jag om magkänslan säger nej.
Men jag har framförallt vågat och fortsatt framåt oavsett. Jag har alltid varit jag och gjort saker med hjärtat.
Jag är lyckligt lottad som får göra min passion och få ha friheten och kreativiteten och det är bland det bästa med att vara företagare tycker jag. Tycker fortfarande att det är kul och går regelbundet kurser och utbildar mig och utvecklas hela tiden. Tack för ni varit med mig och format FriskvårdsFokus till vad det är idag!
 Ser fram emot 2018 och vad det har att erbjuda!
Gott Nytt År!
Kramar CarolaInga kommentarer:

Skicka en kommentar