28 nov. 2013

Gästinlägg av Marie


LIA-eleven gästbloggar

Hur kommer det sig att jag, Marie Graf, är hos FriskvårdsFokus nu under min LIA (Lärande I Arbete) ? Jag ska försöka göra en lång historia kort.

Efter att jobbat 10 år som köksbiträde på Älvdalens Utbildningscentrum kände jag att det var dags att hitta på något annat, ville utveckla mig själv och hitta nya utmaningar. Under min mammaledighet med yngsta barnet hann jag fundera en del, bollade olika förslag fram och tillbaka. När jag sen gick på Boot Camp för mammor hos Carola så föll polletten ner, det är med hälsa och friskvård jag vill jobba.

Träning har jag alltid hållit på med, att utveckla det och lära mig mer om hur man får en välmående kropp kändes helt rätt. Att valet på utbildning vanns av SCoTT i Orsa med Hälsoturismlinjen var en självklarhet. Den har allt !! Efter två år där är jag certifierad Massör, SPA-terapeut, Personlig Tränare och Kostcoach. Alla de delarna är bra att väva in i sitt liv för att kroppen och knoppen ska må bra anser jag, alltså ett sunt förhållande till träning och mat, ta en massagebehandling då och då för att mjuka upp kroppen samt några SPA-behandlingar för att rensa bort slaggprodukter mm eller bara tanka lite mindfulness.
Allt detta kommer jag långt på för att vara i balans och sams med mig själv. Sen om man trivs med sitt jobb och privatliv så har man nog tillverkat den ultimata tillvaron. Kan vara en nog så svår ekvation att få ihop, men med sunt förnuft och egen vilja kommer man långt

Utbildningen på SCoTT inrymmer 3 LIA-perioder. Den första som var i våras, direkt efter massagekursen, genomförde jag på Nya Zeeland. Jag var dels hos ett rugbylag, fick där göra mycket idrottsmassage och utöver det var jag på en kiropraktor klinik. Där jobbade även några sjukgymnaster och kostrådgivare bl a. De hade ingen massör, utan jag kompletterade deras behandlingar på befintliga kunder med min massage. En lärorik period på nio veckor där jag utvecklades på många plan.

Nu är det åter en praktiktid på tio veckor och jag befinner mig här hos Carola. Innan jag kom hit hade klassen precis gjort klart SPA-kursen, så nu ville jag ha fokus på sådana behandlingar. Har nu fått göra en hel del ansiktskurer och massage. Några helkroppsscrub och fotkurer har också hunnits med.
Att jag hamnade här denna period var inget svårt val. Carola är en genomvarm och trevlig tjej med sinne för gott entreprenörskap. Hon har gått samma utbildning som jag går och har byggt upp sitt företag med de kunskaperna hon berikades med på SCoTT. Så genom att vara här får jag mycket kunskap om hur det är att just driva ett eget företag. För det är precis det jag också kommer göra framöver.
Har denna vecka skickat in en ansökan om F/A-skattsedel, så innan jul borde mitt företag vara registrerat och igång.

Min verksamhet kommer bedrivas hemma där jag bor i Rot. Vad har jag på menyn då ?
Främst är det massage, men ansikts- och fotkurer samt helkroppsscrub kommer ni också kunna välja på. Jag går ju fortfarande i skolan och i januari drar PT-kursen och kostcoachingen igång, något som jag ev. kommer komplettera företaget med senare.

En annan intressant bit jag förkovrar mig i just nu är en utbildning på Axelssons i Stockholm till Laserterapeut. Vid laserterapi påskyndas cellernas och kroppens självläkning. Används bla för besvär mot smärta och inflammation.
Några av indikationerna som kan behandlas är : Akuta skador –stukningar, rupturer. Överbelastningsskador –hälsporre, carpaltunnelsyndrom, löparknä, tennisarmbåge. Kroniska tillstånd –whiplash, artros. Hudproblem –eksem, acne, bältros, sår, bensår. Andra tillstånd –bihåleinflammation, brännsår, fettknöl, benbrott, vårtor.
Ja detta är bara ett axplock. Det som känns tryggt med lasern är att det finns mycket forskning och laboratoriestudier bakom terapiformen och den är väl dokumenterad. Det ger inga biverkningar och gör inte ont för kunden att få. Såvida det inte sitter en tatuering över området som ska behandlas för då går det inte, då bränns det,,, mycket. Sen är det såklart så att allt funkar inte på alla, 9 av 10 svarar dock på behandling med goda resultat.

Hur knyter jag ihop det här gästblogginlägget då ?
Ja jag tycker att jag går en ljusare framtid tillmötes trots den nalkande vintern, om ni förstår vad jag menar.

Tack Carola för att jag fick låna några rader i din inspirerande blogg. Nu kör vi hårt de sista veckorna fram till jul. Efter det kommer vårt samarbete att fortsätta vilket jag ser fram emot.

Kram Marie

 

 

1 kommentar:

  1. Du är jätteduktig Marie - kör på. Både din kroppsmassage och ansiktsbehandling har varit jättesköna :)

    / Ida

    SvaraRadera