26 mars 2013

Soligt i påsk, använd ett bra solskydd!

Solskydd finns hemma både olja och cremé.

Intressant info om solskydd och Maria Åkerbergs solskydd:

 Fysikaliskt filter är solfilter som lägger sig på hudytan och reflekterar solens strålar på precis samma sätt som kläder gör.
...
Kemiskt filter går ner i huden och och omvandlas till solskydd.

I Sverige handlar vi solkrämer för över 300 miljoner kronor varje år!!! Även om vi är flitiga med att smörja oss så fortsätter antalet fall av hudcancer att öka. Den farligaste varianten, malignt melanom är den cancerform som ökar mest, fyra procent varje år. Det som är det värsta med kemiskt filter är att det döljer hudens varningssignaler så därför är man ute i solen alldeles för länge. När man har fysikaliskt filter blir man röd när man solat för länge och man vet när det är läge att gå in.

När vi solat en stund och sedan hoppar i badet så hamnar mycket av krämen hos fiskarna och algerna, utan att passera något reningsverk. Många av de kemiskt skyddande ämnena lagras i djurens vävnader. De är giftiga och svårnedbrytbara.

Enligt EUs nya rekommendationer skall en solkräm även skydda mot UVA. Skyddet mot UVA skall (minst) vara en tredjedel av produktens skydd mot UVB. Detta har gjort det svårare att framställa helt fysikaliska solskydd.

Det som också är viktigt att belysa är skillnaden på olika Spf. Man har ju tron att ju högre Spf desto bättre. Men skillnaden är väldigt liten. Nedan ser du en tabell på hur mycket sol vi släpper igenom med olika Spf. Skillnaden mellan Spf 15 och Spf 30 är endast 3 procentenheter.

SPF 2 – 50%
SPF 4 – 25%
SPF 10 – 10%
SPF 15 – 6%
SPF 30 – 3%
SPF 60 – 1,5%

När man har ett fysikaliskt skydd ger det oftast mer solskydd än vad som anges på förpackningen eftersom det är samma tester för fysikaliska solskydd som kemiska. Vår Sun Lotion Spf 20 blir nästintill sunblock om man lägger på mycket.

Vår titandioxid har en partikelstorlek, som gör att den inte tas upp av huden.
Vi använder inte Titandioxid i nanostorlek i våra solskyddsprodukter!

Vår hudvårdande makeup innehåller ju också naturligt skydd för solen och Foundation Glow och Compact Powder Sun Kissed ger dig en gyllene solbränd ton direkt.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar