19 feb. 2013

Kokosvatten

Kokosvatten är ju något som är jätteinne nu och varit det senaste året. Min första klunk kokosvatten fick jag ur en färsk kokos i Thailand på ön Koh Samui. En supergullig thailändsk tant visa mig utan att riktigt kunna kommunicera med ett talande språk men med mkt kroppspråk kokosnötter i olika stadier (spännande för en som älskar kost) och så fick jag smaka ur en grön koksnöt detta vatten.

Varför jag säger det här 3 år senare är för att jag var köpte en kokosvatten i helgen då jag var iväg och var törstig och jag tyckte inte om den, den smaka inte i närheten av det jag fick smaka i Thailand. Men den funka alldeles utmärkt i frukostsmoothien, så det är ett tips för den innehåller massa bra. Jag älskar kokos på alla vis (olja, flingor, flarn), och smörjde även in mig med kokosolja vid morgonduschen.

Nu skapar vi en härlig dag!

4 kommentarer:

 1. Sitter och känner mig grå, hängig och allmänt less..men sista meningen i det här inlägget fick mig att le och rycka upp mig! Varje dag är det upp till mig att göra någonting bra av tiden! Nu ska jag ut på promenad i det härliga vädret innan det är dags för lite juridikplugg!
  Tack Carola för ditt peppande!

  Nu skapar vi en härlig dag! :) Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Underbart att höra ett en mening kan ge lite extra energi. Men ibland får jag påminna även mig själv att det är upp till mig hur jag ska leva mitt och vilka valmöjligheter jag faktiskt har. Promenad lät alldeles underbart, och även lite nya kunskaper, lycka till med pluggandet! Yes nu skapar vi en härlig dag! Massa Kramar!

   Radera
 2. Haha, håller med om kokosvattnet, smakade när jag var i Brasilien, Det var nå helt annat än dessa kokosnötterna vi köper här i Sverige. Men som sagt kokosvattnet är väldigt återfuktande på insidan också, jag drack den naturella i helgen, fick praktiskt taget tvinga i mig den, men den gjorde gott! Och det var ju det jag visste!

  Kram å ha en härlig dag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag kunde inte tvinga mig men gillar inte att slänga nåt, men i smoothien försvann smaken och smoothien fick en bättre konsistensen.

   Hoppas du har en härlig ledig dag, kram!

   Radera