10 feb. 2013

Hudvårdsskola del 1

I mitt företag har jag 4 st grundpelare . Massage & spabehandlingar, Träning- fysisk & mental, Kost och hudvård. Idag tänkte jag berätta lite mer om hudvården.

Många blir så tacksamma av få hjälp att ta hand om kroppens största organ, nämligen huden. Den är fantastisk, tänk på alla yttre påfrestningar den skyddar oss ifrån. Den i samarbete med resten av kroppen talar också när nåt inte står rätt till iform av färg, torr, fet, kliar. Just nu denna årstid dräneras den lätt på fett och fukt.
Här finns det otroligt mkt jag hade kunna prata om men gör det kort, men tänk på en sak din hud tar upp otroligt mycket och allt (nästan allt beronde på partielstorlek) du smörjer det med kommer in i ditt system och även tvättmedel, klor, avgaser osv, ett nyfött barn har 200 kemikalier i sig, kan vara värt att tänka på och lite kan vi minska ner på.
 
Hudvård till ditt ansikte- Jag rekommenderar att först och främst att du investerar i en rengöring och en ansiktscremé efter din hudtyp om du börjar från 0. Sedan kan du bygga på med, ansiktvatten, serum osv.
Här står det i vilken ordning man använder produkter i ansiktet och lite kort information.

Rengöring- Morgon & kväll. Ta bort makeup med eyemakeup remover och sedan resten av ansiktet med rengöring till din hudtyp. Använd inte tvål som täpper till porerna och och torkar ut huden
Ansiktsvatten- Morgon & kväll.Tar bort ytterligare smuts och tillför fukt till huden. Din hud tar öven upp de eteriska oljorna lättare som finns i serum, olja och cremé.
Scrub- 1-2 ggr i veckan.Tar bort döda hudceller så att huden lättare tar upp näring från din olja och creme. Motverkar pormaskar och förebygger acne.
Ansiktsmask-1-2 ggr i veckan. Extra omsorg till ditt ansikte med aktiva ingredienser. Finns olika med olika egenskaper som tex. fuktigivande, utslätande, stärkande, djuprengörande, rengörande, mjukgörande.
Olja-Morgon och kväll.Vegetabiliska oljor innehåller vitaminer och fettsyror. Håller huden mjuk och beronde på om den innehåller eteriska oljor, så har även de olika egenskaper. Kan användas istället för cremé elle under cremerna.
Serum- Morgon & kväll. I serum finns det vattenlösliga aktiva ingridenser. Serum smörjs på torr hud innan creme eller olja. Det finns olika serum med olika egenskaper, tex om mot mot rosacea, ytliga blodkärl, mot bruna fläcar, mot acne mm.
Dagcremé-Morgon och ev. kväll om du inte har en nattcremé. Tillför fukt och fett.Skyddar mot yttre påfrestningar. Kan variera viljen creme man behöver beroende på årstid
Nattcremé-Enbart natt.Återhämtande under natten då huden nybildas.
Ögoncremé/EyegelEyebalm- Extra omvårdnad till din ögon där huden är mkt tunn, förebygger rynkor.Uppstramande och förebyggar påsar under ögonen.Utslätande.

FriskvårdsFokus använder enbart produkter från Maria Åkerberg/Dermanord, svenska rena produkter baserade på vegetabiliska och eteriska oljor fullt av fettsyror och vitaminer. Behöver du hjälp med att få rätt produkter till din hudtyp  och ta reda på vad du har för hudtyp är du välkommen till mig, Carola för råd. friskvardsfokus@hotmail.com 070-3663749.

Nästa hudvårdskola berättar jag mer om kroppen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar