22 jan. 2013

Provoceras du?

Ett inlägg med tanke av inslaget i morse på TV 4. http://www.tv4play.se/program/nyhetsmorgon?video_id=2262324

Kvinnan säger att det är träningshets i sverige och att hon känner sig tvungen till hälsosamma uppmuntrande aktiviteter på jobbet, bland annat. Det är lika mycket ett val att träna på jobbet som du väljer niofikat.
Träning är stort, det finns enorma valmöjligheter idag och folk vill träna med indivduellt och träna mer utmanande, träna som proffs, men inte alla, vi är olika

Jag vet att det är många som provoceras av statusuppdaterningarna på facebook att man tränar osv. Gjorde själv ett inlägg till min företagsida som hamna på min privata, skämtsamt skrev jag att jag vela väl inte reta upp nån med en träningsstatus för jag vet att det provocerar ett gäng men vet även att det inspirerar.

Jag säger så här till er som provoceras, sluta jämför, sluta skyll på andra om du har dåligt samvete över hur du lever, det är upp till dig , du har ett val och det finns så mkt hjälp att få om du har en vilja.

Provoceras man eller stör sig på min blogg, läs den inte eller ta bort mig på FB. Jag väljer själv bort, jag tar till exempel bort negativitister och fbpolitiker för jag klarar mig utan det. Och det är skönt att alltid ha ett val oavsett vad det gäller här i livet.

Kvinnan säger och att på en del arbetsplatser får man gymkort och får vara med på pass osv och hon känner sig tvungen. Grattis att ni får det av arbetsgivaren om ändå alla hade haft den möjligheten. Hade jag anställt någon hade jag haft som krav att den personen träna själv, inte bara för att leva som lär utan för att förhindra sjukdom. Stillasittandet idag är ett enormt problem och ger en mängd problem och följdsjukdomar.

Kvinnan säger också att överviktiga och inaktiva vet hur man gör för att gå ner osv. Där vill jag säga både ja och nej. Många vet, men gör inte det. Sen finns det de som tror dom vet och har sin egen sanning men har fel. Jag har läst en hel del kostdagböcker och fått tagit del av olika beteenden så jag vet.

Man behöver inte springa marathon eller bli bodybuilder, men jag tycker banne mig att man borde ta ansvar och  hand om sig och sin kropp, du har en kropp och ett liv.
Men jämför inte dig, du är du. Vad vill du? Vad är roligt? vad behöver du? Hur mycket tid? Livssituation? Vart ska du, mål! utmanande men realistiska?

Projicera inte dina problem på andra, titta på dig själv, vad vill DU?

Jag och med mitt företag har som mål att få så många jag kan att må bra och vara friska. Jag vill varken bidra med hets, ohälsa och dåligt samvete.

Träning & hälsa på nätet, provocerande eller inspirerande vad väljer du?

Heja Helene "Ice" Ahlson, fast jag förmodligen aldrig kommer träna till mig en kropp som du ;)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar