13 nov. 2012

Dagens middag

Jag har då aldrig varit en fotograf. :)

Middag som den ska vara en tisdag efter en jobbdag och hämtning av barn. Snabbt, sköter sig själv, näringsrikt och GOTT! :)


Fylld kycklingfilé med keso
600 g kycklingfilé
250 g keso (smaksatt, jag tog paprika)
grönsaker (välj de du har hemma)
Te.x
2 morötter
1/2 äpple
1/2 squash
10 körsbärstomater
1 paprika
fullkornsris/råris/matvete tex.
  • Sätt ugnen på 225 grader
  • Skär ett snitt i kycklingfilén, salta och peppra.
  • Hetta upp matfett i en stekpanna och stekkycklingen i ca 1,5 minut på varje sida tills den fått en fin yta.
  • Ringla lite olja i en ugnsfast form.
  • Lägg i filéerna och fyll dem med smaksatt keso.
  • Grovhacka grönsakerna och strössla runt omkring kycklingen.
  • Krydda kycklingen och grönsakerna med salt, peppar och timjan.
  • Tillaga i ugnen tills kycklingen är genomstekt (ca 75 grader innertemp)
Näringsvärde per portion med 150 g kokt ris
Energi: 410 kcal
Protein: 41,2 g (41E%)
Fett: 4,5 g (10E%)
Kolhydrater: 48,5 g (49E%)
 
Jag tog råris och tog tzatsikin från gårdagens middag  till , innehållandes; gurka (salta och dra ur vattnet först), salt, peppar, olivolja, turkisk yogurt och vitlök.
 
Lägg till och ta bort det som passar dig beroende på vad tränar eller om du inte tål laktos, finns laktosfri keso som kan krydda med valfri krydda.
 
Smaklig måltid!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar