27 nov. 2012

Bra och dåliga nyheter

Var och tömde mig en massa rör blod förra veckan, och de bra nyheterna är att min sköldkörtel mår bättre, och jag inte har brist på järn, zink, b-vitamin och en del en annat smått och gott.
Men en förklaring på varför vikten ökat och att det känns som jag tränar i sirap och varför jag är trött trots bra sömn, bra mat och träning och ingen stress beror på SOLEN som inte varit framme så mkt senaste halvåret, jag har d-vitaminbrist. Jag bad även om ett prov på det när jag ändå var därr. En lindring brist inte allvarligt, men lite tungt kan det gå ibland. Känner du igen dig? Jag tror att de flesta har brist på d-vitmain just nu här i landet.

Nu ska jag prova tillskott och se om det hjälper. Tillskott bör endas ta ifall man har brist, många tar både det ena och det andra och ser ut som helt kemilabb hemma, och många får i sig för mkt och överskottet (och pengarna) hamnar i avloppet när dom går på toa. Ta inte bara för att, kolla upp det då. Äter man näringsrik och allsidig kost får man sällan någon brist. Men d-vitamin får vi till största  delen från solen. Skrev ett inlägg om det tidgare här.

Varenda liten stråle av sol kommer jag ta till vara på framöver.

Ta hand om er!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar