16 aug. 2012

Bort med prestaskiten!

Under min PT-utbildning så träffa jag en hel del grymma människor. Bland annat instruktören Camilla Kostenniemi. Under lektionen med henne börja hon med att ha på Euphoria på full volym och fyllde salen med härlig energi. Bland det första hon sa var att vi skulle bort med prestaskiten. Oj oj oj vad svårt för oss många presterare. Från det vid föds börjar det, vi ska följa mallar, vägas, mätas och gör tester och följa kurvor. I skolan var det också en mall man skulle passa in i, prov, prov och åter prov, skoltävlingar och så vidare. Undrar varför så många lider av prestationsångest idag? När vi hela tiden ska blir bättre, snabbare, effektivare osv. Kraschen i samhället är nära.

Hon förstod hur vi i bänken kände oss hon har varit där själv, det kommer att komma prov i slutet av denna utbildning och det är lätt att det tar fokus i från det som är kul, fokuset på varför vi var där. Vi var ju där allihop för vi brinner för hälsa, träning och kommit dit av egen vilja.

Det var ju nåt för mig som är praktiker, inga matteformler eller liknande som jag inte är gjord för, utan hälsa, människan och den fantastiska kroppen.

Fick en pratstund med Camilla och hon hade en enorm utstrålning och en otrolig energi.
Nu under sommaren har jag haft tid att läsa tidningar som samlats på hög under året, och i en av Fitness Magazines nummer  var det en intervju med Camilla, och där läser jag hon genomgår nåt av det grymmaste vi människor kan bli drabbade av, cancer. Hon med sån energi och livsglädje, va! Då förstår jag att hon sa  det, BORT MED PRESTASKITEN! Lev och gör det du mår bra av.

Kolla in på Camillas sida, fantastisk inspiratör, kvinna och entrepenör.
Önskar dig Camilla all lycka att du ha din hälsa i behåll så du kan fortsätta sprida din härliga energi!
Avslutar med en lånat citat från Camillas blogg:

 “When you change the way you look at things,
 the things you look at change.”

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar