16 apr. 2012

Slut!

Puhh första PT-helgen är avklarad, och det är tufft och tuffare blir det. Kom hem igår vid läggdags, och upp idag och jobba, räkningarna måste ju betalas så är det. Blir en tuff månad framöver, och det sociala får jag helt enkelt lägga åt sidan, hoppas på att ha nån kvar efter det. Nåt annat jag kommer bortprioitera är min egen träningsplanering, jag tar det som det kommer den här månaden, blir annars bara besviken. Kommer lägga upp ett efter jag är klar för att komma i toppform, vill gärna veta vad min kropp kan uppnå.

Helgen börja med kommunikation, pt som yrke och rörelseträning (kullerbytta var ett tag sen). Dag 2 var det ju snökaos i sthlm och jag kom 2½ timme för sent med taxi till slut, en riktig skitdag, hade träningsplanering och passningsteknik på schemat.Fick även börja svettas den dagen, jag fick köra slut på 2 st killar på en kvart vardera i ett gym jag aldrig varit på (SATS stureplan) , en kalla mig hitler, kändes helt ok att bli kallad det  i sammahanget ;). Och dom fick även köra slut på mig så helt rättvist, men jag var nog mer utmattad i musklerna och fick inte så mycket flås som dom, märks hur olika vi tränar män och kvinnor. Nåt som är ovant för mig är att köra med killar som dessutom är rejält vältränade då jag är van mammor/kvinnor med det gick det också.

Vi körde en del passningteknink praktiskt och jag gjorde nog runt 250 knäböj den dagen med stång (just för att kollapsa och vi kunde träna teknik), det känns än. Den kvällen däcka jag och somna med kläder och allt, för att vakna utvilad till en bra dag. Vi hade kroppsanalys och överbelastningskador på schemat. Något jag faktiskt jobbar med hela veckorna som massör, hade bra koll på det och kände mig riktigt säker, skönt för det är annars bväldigt mycket på dom här helgerna skönt även att anatomin sitter och den är mycket mer djupgående i massageutbildningen än vad den är i PT-utbildningen. Vi har haft helt grymma och bra lärare igår hade vi en naprapat och dom har så mycket kunskap, hade jag inte haft familj hade jag nog sökt till naprapathögskolan eller faktikt till läkare, jag är en antominörd och älskar att få veta mer om människokroppen.
Vi analysera även varann och gjorde träningsupplägg till varann, alla har vi våra svaga sidor.  Jag har stark rygg(övre kontrollzonen) och bål(centrala) men behöver mer stabilitet i nedre kontrollzonen, nedre coren alltså  som i rumpan.

Inte bara vänner och familj som blir lidande denna period, även ni fina läsare. Men från och med 7 maj är jag tillbaka med full styrka och ännu mera kunskap.

Idag blir det att jobba på och plugga till kvällen. Laddar mentalt inför helgen då det bara är praktiskt träning, alltså 24 timmar träning. Vi ska gör alla maxtester, kondition och styrka och göra fettmätning, så det gäller att ha nåt snyggt på sig, när det ska klämmas i varenda liten och stor valk. Känns inte helt bekvämt då man har ju trots allt gått upp 35 kg 2 gånger och magen är ju inte supertight, stark men inte tight, en mammamage helt enkelt som har resultera i 2 underbara tjejer. Men jag är iallafall inte ensam om det.

Ha en fin dag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar