23 jan. 2012

Sendrag?

En fråga jag ofta får av mina kunder är:

Jag får sendrag i vaden på nätterna, varför?Sendrag eller musklekramp kan bero på flera saker:

Vätskebrist
Saltbrist
Järnbrist/mineralbrist
Mediciner
Hormonrubbning som låg ämnesomsättning.
Alkohol och tobak
Spända muskler

Vad gör man när det händer?
Stretcha ut vaden så fort du känner det kommer.

Förebygga? Stretcha, få massage, ha på värme exempelvis en vetekudde.

Man kan även få sendrag i andra muskler men av min efarenhet som får 99%  det i vaden.
Jag led av detta under mina graviditeter och det berodde förmodligen på att jag led av järnbrist.
Vaderna är också en ganska utsatt muskel då den är nästan längst ner på kroppen och få bära upp hela kroppens tyngd hela dagarna och blir lätt spända. Överviktiga personer brukat ha välutvecklade vadmuskler på grund av den extra tyngden. Det är en muskel som jag personligen aldrig tränar specifikt (som vadpress, tåhävning) då jag tycker den får sitt dagarna i ändåInga kommentarer:

Skicka en kommentar