17 jan. 2012

Mår bra!

Haft en friskvårdsförmiddag, underbart. Direkt barn var lämnade körde jag igång mitt träningspass på 90 min styrka+cardio. En scrub och dusch sen åkte jag på massage. Har verkligen hittat en massör som kan ta i rejält och kommer ner i musklerna, så skönt. Jag behöver det för återhämtningen, för stunden till mig och för att man mår nåt så fruktansvärt bra. Välbehövligt för en styrketränande, fysiskt arbetande smårbarnsmorsa som mig.

Varför ska man ta massage?

1. Du löser upp muskelspänningar.
2. Du får igång 2 stycken superviktiga hormoner oxtytocin( måbra/lugn&ro hormon, kommer igång när man får beröring, när man ammar sitt barn bland annat.) & endorfiner (kroppens egna smärtlindring, kommer igång även vid träning.
3. Blodcirkulatioen ökar
4. Lindrar smärta
5. Motverkar stress och ökar koncentrationsförmågan.

Tror ni jag mår bra eller? Yes! Försök att ta det lugnt efteråt och drick mycket vatten dom du kommer kissa ut en del slaggprodukter.
Så vad väntar du på?  Boka in en massagebehandling!
Eftersom jag försöker leva som jag lär, tar jag inga behandlingar utan gör papppersarbete. Massera blir det ons-fre igen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar