5 jan. 2012

Det bästa med att vara ledig är tiden till att laga mat länge och både lag lunch och middag varje dag. Till vardags blir det ofta storkok och rester några dagar för att vara effektiv. Och lite mera tid på helgen.

Idag laga jag fisksoppa med aioli till lunch ur den nya Paulún boken LCHQ. Tror jag har varenda bok som den mannen skrivit, han skriver bra är sund och  han förklarar avancerade saker på ett sätt som en som inte är äringsfysiolog förstår. Var på en föreläsning med han en gång och då rita han till och med, det gillar min hjärna, det ska ritas eller göras praktiskt. Ja vi tar in information på olika sätt.

LCHQ betyder Low carb high quality Boken innehåller en del fakta och en massa smarriga recept som passar min kosthållning. Han förklara även risken med att äta LCHF( lowcarb hig fat) en galen diet tycker jag som förstör mycket. Och att träna med så lite eller noll kolhydrater, galet det med! Man kommer aldrig kunna prestera sitt bästa då.
En annan sk kostbok är ute på marknaden nu också av en känd bloggare som har noll koll och ingen kunskap eller utbildning inom näring, men boken säljer som smör, tråkigt tycker jag att vem som helst kan skriva en "hälsobok" där kilon som rasar är det viktiga och inte hur man mår och ser ut inuti kroppen, nej bara man blir smal då är det ok.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar