5 dec. 2011

Ytlighet!

Ibland så kanske bloggen känns ytlig, med träning, hudvård osv. Men jag tar även upp ämnen som rör det mentala, för jag säger det igen , det hänger ihop. Spelar ingen roll hur mycket man tränar om man sen mår skit och äter skit.

Jag är allt annat än ytlig, jag tränar för att må bra, fysiskt och psykiskt. Jag tränar för att orka vardagen att inte skada mig vid jobb.Jag äter bra för att jag förtjänar att äta bra. Jag lever efter ett motto som min äldsta dotter sa när hon var 2-3 år. "Man gör väl som man vill!" Ja, jag gör det vill, har det oförskämt bra med en underbar familj som jag bor med i vackra Älvdalen och vi mår bra.

När jag var 4 år gammal svävade jag mellan liv och död. Jag var med i en olycka,halva mitt ansikte skars upp från öra till mun. Jag var ungefär 1 mm från att dö, satt även  rullstol i några månader pga av sprickor i benet  efter det. Cirka 4 operationer senare hade jag fått ett något så när ärr och min läpp har en bit av baksidan av mitt öra då det försvann vid olyckan. Jag minns allt, från det jag vakna i diket efter jag vart påkörd (körde kälke över vägen), ambulans, uppklippning av kläder osv. Det var inget läskigt för mig. Det jobbiga det kom sen. Alla fruktansvärt ytliga människor som hade mage att döma och fullkomligt mobba mig i år från det var med om olyckan tills jag satte stopp i högstadiet, för att jag har ett ärr på kinden. Det sorgliga är att dom här människorna har även dom blivit vuxna och fått barn, och det är så sorgligt att överföra såna otroligt dumma värderingar. Och som inte var det nog med att mina föräldrar trodde som skulle förlora mig, så skulle de behöva dras med mobbing från människor som sorgligt nog inte fått lära sig som är viktigt här i livet och hur man behandlar medmänniskor.

Än idag kan det komma dumma kommentarer men för det mesta fina, en kvinna (ingen jag känner) sa till mig för några år sen att hon tyckte jag kunde åka upp på sjukstugan och grina och sa hur psykiskt dåligt jag mådde så kunde dom fixa till det åt mig. Lägga mig under kniven för att bli snyggare?!Vilken förolämpning! Och vad tragiskt för den personen.  Jag mår bra, jag döljer det inte, jag sminkar mig max 1 gång veckan, jag mår bra. Jag kommer inte fixa det, inte heller blir det nå andra former av plastikkirurgi på denna kropp. Spelar väl ingen roll om det handlar om hur man värderar sig själv.

Det är ju inte ytlighet/ytan på oss som gör att vi mår bra. När jag lista upp allt som fick mig att må bra var allt gratis, kärlek, umgänge med sambo och barn, socialt. Men det finns dom som hela tiden tror att det är det materiella som gör en lycklig. Och hur många kommer inte sätta sig i knipa ännu en jul för onödig konsumtion. Jag önskar mig tid i jul  och kommer ta tid, 3 veckor kommer jag vara hemma med mina ögonstenar.

Det är många som kommer till mig och säger, ja man borde tahand om sig mer med massage och så vidare. Och för nån vecka sen svara jag kunden:  Ja nog är det konstigt att det är inga problem att lämna in bilen på service, hålla hemmet städat, köpa annat som ska vara" nödvändigt", men att ta hand om sin egen kropp är inte alls lika självklart! Vi har en en kropp och en hälsa, ta hand om den!

Och se alla människor med samma ögon, alla har vi samma människovärde.

Ni är en hel del läsare på den här bloggen och det är ju lite skrämmande ibland att blotta sig, men jag visar också bara liten del av mig då det är främst en företagsblogg och en hälsoblogg.
 Imorgon är  jag  tillbaka och är lite "ytlig" igen och visar lite nyheter från Dermanord ;) Gonatt på er!

4 kommentarer:

 1. Så bra sagt Carola, du är en sann förebild!

  SvaraRadera
 2. Du är både en duktig företagare och en god människa. High score. I mina ögon i alla fall. /Maria N

  SvaraRadera
 3. Vilket fin inlägg Carola! Mycket tänkvärt!
  Kram Betty

  SvaraRadera
 4. Tack så mycket fina ni! :) Kram, kram och kram!/carola

  SvaraRadera