18 dec. 2011

Slappt var det här...

Dåligt på bloggfronten denna vecka, men veckan har bestått av 2 luciafiranden, 1 ½ julbord, fått 90 min massage, gett xx antal massager, 6 gjorda träningspass, möten , födelsekalas och så har jag varit riktigt slö emellanåt och sett de 3 första twilightfilmerna för första gången idag blir det den 4:e. Är jag på så är jag på, är jag av då är jag av. Av eller på personlighet ja jag kommer inte ifrån det. Sen har veckan bestått mycket av tankeverksamhet åt kommunen jag bor och lever i. Och funderar vad JAG kan göra för att mina barn ska må bättre, och även alla andra barn. Bli politiker, starta matuppror? Det sista skulle passa mig. Liv har inte fått höra mina åsikter om skiten dom stoppar i sig i skolan, Hon säger det själv, kom i fredags och sa att nåt som kallas sig lasagne var så vidrigt att hon fick spotta ut det i servetter och gömma och slänga det, sen som vanligt kommer hon hem 13.00 och är vrålhungrig och grinig, näringsrikt, nej! Och tyvärr så finns de barn som bara får detta mål om dagen, och inget hemma. Ja fattigdom finns även här. Detta är verkligen livsviktigt. Våran anställda kostchef kan ju inte veta mycket om näring, vitaminer, mineraler när dom får urlakad halv och helfabrikat så inte all glutamat i världen kan få det att smaka bra.
Liv fråga mig till ochmed om inte hon kunde få matlåda att ta, ja det hade jag gladeligen gjort, men alla andra barn då som inte får middag hemma?

Lily fick jullov i torsdags och Liv får nu på torsdag, 3 veckort ledighet med familjen, inga planer utan bara vara(eller starta en matupprorsgrupp i Älvdalen ala Camilla Sparring).

 Jag kommer ha öppet under veckan för julklapps och presentkortförsäljning men behandlingar bokas in från och med 9/1 igen. Kommer ligga lågt med bloggandet, men finns lusten så kanske det kommer det ett inlägg under ledigheten.
Öpett torsdag 17-19 och fredag 11-13, men jag är inte många meter borta om det skulle passa bra en annan tid och dag!
God Jul på er!

4 kommentarer:

 1. Viktor är inte heller särskilt imponerad av skolmaten han är så trött på den och kommer hem och är vrålhungrig. Han har också sagt att han vill ta med mat till skolan. Nej matuppror vore nog inte så dumt. Ha de så gott! kram Jenny

  SvaraRadera
 2. Det låter underbart med 3 v ledighet. Jag och tjejerna har två och vi längtar!!! God jul till dig! Kram!

  SvaraRadera
 3. Mina flickor frågade i skolan om de fick ta med mat hemifrån, men det var tydligen absolut förbjudet. Tråkigt att de ska få en så dålig syn på mat redan från barnsben. Anna

  SvaraRadera
 4. Ja Betty det ska bli så skönt, tur man har små barn så man kan ta ledigt alla lov, och tur man är sin egen chef annars vore det svårt :) God jul på dig med! Kikar in hos dig jämt och tankar inspriration! kram! :)
  ´Jenny & Anna:
  Ja maten är hemskt, inte ens populära rätter som pannkaka går ner, Liv tycker dom är stenhårda och smakar äckligt. Känns inte som att det räcker att kompensera hemma heller, då maten från lunchen ska räcka som energi till em-lektionerna men det gör det inte, hon har ett blodocker som är nere vid fotknölarna när hon kommer hem och ett humör därefter :/ Tyvärr så är det så mycket regler kring att hantera livsmedel att det slagit över och fått motsatt effekt. Eu-regler gör det svårt att laga riktig mat, men pulver som blandas med vatten är tydligen jättebra, vart är det på väg egentligen? MOt ett matuppror kanske?/ Kram på er! Carola

  SvaraRadera