8 dec. 2011

Har masserat lite på förmiddagen och gjort iordning presentkort som ska hämtas och lite julpaket. Sen var det slut på både presentkort och papper, och så hamna jag hos min vän, bloggen.

 Aromalampan än tänd med "christmas" och det luktar jul i hela lägenheten Liv kom hem en dag och sa "-Åh mamma har du bakat?!" Nja, men det går att fejka om man inte har tid .:)
Middagstips! Sällan reklam man får på måndagar brukar innehålla nåt vidare bra middasgstips som inte innehåller nåt halv eller helfabrikat men denna vecka hade icabladet ett bra tips. Kyckling med rotfrukter & grönsaker i ugn. Till såsen tog jag turkisk yogurt, med det vart så saftigt så det hade inte ens behövts.
Mums, jag la även till rödbeta och sötpotatis, men jag la på rödbetorna sist så inte allt skulle blir rosa:)
Och det bästa att det sköter sig själv i ugn och man kan göra annat, och jag fick matlådor för resten av veckan.

Och när vi inne på kost så tänkte jag ta upp en sak som typ alla bloggar som har med hälsa att göra bloggar om nu och förmodligen alla tidningar. Att välja rätt på julbordet. Jag tänker inte skriva det samma även jag. Vad skulle det göra om man åt av jansson ,ris ala maltan, revbenen,  chokladpralinerna eller vad det nu kan vara. Det är väl inte så att mat äter julbord varje dag hela december ? Åt mig blir 1-2 julbord och då äter jag för sen äter jag inte der resten av året
Jag vill istället vända på det hela men fokusera att äta det som är bra på julbordet resten av året som sillen, skinkan, fisk, lax, skaldjur, köttbullar osv. För det är ju det som man äter mellan nyår och jul som räknas och inte den veckan man äter mellan jul och nyår. Samma sak gäller det under veckorna att hålla igen varje dag, varför inte äta bra 6 dar och sen ta sitt lördagsgodis eller vad man nu vill ha, som man "håller" igen på . Det gör ingen skada.  Det är bra att vara hälsosam  men inte för hälsosam det gäller att även där ha en balans.  Gäller väl samma med träningen, det kommer vara tokfullt på varenda gym i landet i januari, för att sedan droppa av och var in princip tomt vid den här tiden, varför inte hålla igång träningen hela tiden under året och inet gå ut stenhårt den 1 januari.

 Nu: lunch och sen forsätta jobba, öppet idag 17-19 Välkomna!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar