25 nov. 2011

Styrketräning & styrketräning!


Eftersom min tid inte räcker till att blogga så kan ni få tips på andra bloggar, här var ett bra inlägg om bodypump http://blog.svd.se/maratonbloggen/2011/11/24/fraga-nicklas-hur-effektivt-ar-bodypump/ .Jag hör och läser ofta dom som styrketränar och dom säger att dom kör bodypump och jag tycker det är slöseri med tid och kallar inte det styrketräing, det här inlägget beskriver på ett bra sätt varför. Tycker man det är kul, så ska man göra men vill man bygga muskler är man på fel pass.

Under mina pass har jag få deltagare för att kunna kolla tekniken, rätta till/anpassa och se att dom gör övningarna fullt ut så dom får de resultat dom önskar. För så kul är det inte alltid att kämpa sig igenom ett pass, och har man sen lagt ner tiden och resultaten utgår då tappar man motivation. Så det är skillnad på mina bootcamp och pass som går ut på att köra med så många deltagare som möjligt och köra det "safe" och inte fullt ut så ingen skadar sig. Hellre få och köra övningar fullt ut än många och halvdant resonerar jag.
Sen att ha antomikunskap är ett måste tycker jag. Så för mig att först bli massör och sen instruktör var toppen tyckte jag. Man ser på hållningen vart de svaga musklerna är coh vad som ska stärkas, på mina mammor är det rygg, rumpa, baksida och hela bålen.

Idag är det jobb som står på schemat och ett styrkepass.  Ha en härlig fredag!

Bjuder på en video från Sha´bam passet från Best of the best. I slutet så smyger en man i jeans in och kör lite moves för att sen bli utslängd. Han blev väl inspirerad och vela vara med. :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar