1 nov. 2011

Kvalitetstid

Höstlov och kvalitetstid med mina barn, vi leker med dockskåp, kojor, läser, pusslar,pysslar myser. Sånt som det blir alltför lite av i vardagen ibland. Kvalitetstid med mig själv har jag även haft nyss. Ett tufft cirkelpass och cardio blev det. Blir simhallen senare med gofisarna och inget annat planerat,skööönt.

 Det börjar bli mörkt nu och energinivån är kanske inte på topp och heller inte träningslusten för oss alla. Var det nåt mina MBC-mammor sa att dom sakna så var det just motivatioen. För dom hade inga andra ursäkter för att inte träna. Dom hade kunskapen, dom hade tiden och redskapen men just motivationen.

Vissa dagar är inte motivationen på topp, jag vet. Jag försöker alltid ta fram den där härliga känslan man får efteråt när man gjort "jobbet" och fått sin endorfinbelöning, och mår toppen. Den känslan har jag nu. Jag planerar även in min träning varje vecka, då finns det inga ursäkter då har jag satt av min tid. Mina barn var hemma nu och det funkar det också, man kanske får rycka in ibland med träningen blir iallafall av. Det ingår i mina rutiner, det är så viktigt för mig. Man skulle ju inte skita att gå till jobbet, laga mat eller betala räkningar till exempel.
Och det är ju ganska spännande vilka förändringar våran kropp kan göra, är du inte nyfiken på vad du kan uppnå? Är du rädd för vad som kan hända? Är du rädd att det går inte, det funkar inte på mig? Är man nybörjare får man resultaten snabbare, inte då går det saktare. Det är ett bra sätt att testa tålamodet ibland, för man tycker inte det händer nåt trots det gör det. Testa även nåt nytt, kör intensivare, kör tyngre, prova ny träningsform. Är det nåt kroppen är bra så är det att vänja sig vid saker och ting. Så byt upplägg efter en månad.


Dagen kan ibland inte börja bra, men vänd där låt det inte fortsätta. För att du åt godis till frukost behöver du inte fortsätta på samma bana och säga orden ovan. Imorgon då jäklar, eller på måndag eller efter nyår, du förtjänar att må bra här och nu idag, varje dag men ändå har målet där i framtiden.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar