26 okt. 2011

Och så har det gått en vecka igen...

Jag har överlevde Finland, har bara inte hunnit med min kära blogg ännu. Kryssningar är inte riktigt min grej och när jag tänker efter så har jag aldrig bokat en själv utan har fått dom på ett eller annat sätt så även denna. Liv levde loppan och vi hade det riktigt mysigt, att jag inte sov knappt nåt de 2 nätter vi var på havet behöver hon inte veta. Kolla ut sådär en miljon gånger för att se så inte jag jag kika under vattenytan. Vi var även en natt på Scandic i Helsingfors, jag tycker om att sova på fast mark, och helst av allt hemma. Borta bra men hemma bäst.


Vi kom hem med mycket kvalitetstid tillsammans, längtan till andra halvan av familjen, en hel del ny livserfarenhet och lite finska ord i bagaget.
Sista kvällen fick jag mig massage. Och det var den bästa jag någonsin fått. Underbart. Det var en massör med känsla. Och dom är inte lätta att hitta kan jag lova, jag har provat massor. En del kör på rutin samma, samma,känns så väl. Och en del klämmer lite extra där dom tror det ska vara spänt. En gång var det en som klämde allt vad hon hade på en skelettdel och undra om det inte gjorde ont? Klart det gjorde, det var då ingen benhård muskel iallafall det var ju mitt skelett. Men denna gång hade jag tur.
 Passa på om ni är på kryssning, billigt, såg ingen moms på det kvittot.

Och för att fortsätta på massage delen så plöljde jag igenom Dolph Fit Forever under resan och han sa såhär om massage.


"Jag försöker också komma iväg och ta massage minst en gång i veckan. Dels för att de ger en stund mental avkoppling, dels för musklernas skull. Jag är övertygad om att regelbunden massage är oerhört välgörande för balansen i hela kroppen. Det handlar inte bara om att massera bort slaggprodukter ur musklerna eller att få energibanorna i balans, utan också den fysiska kontakten kontakten från en annan människa.Vi har alla ett starkt behov av att känna beröring, det är behagligt och sätter igång alla möjliga impulser i våra nervbanor. I österländsk kultur tar människor ofta massage  osm en naturlig del av det fysiska medvetandet kring kroppen. Vi i västvärlden borde ta efter det mer. Och inte bara när vi råkar befinna oss på semester i Thailand. Den gamla skådespelaren Bob Hope fick massage varenda dag från trettioårsåldern fram till sin död. Sedan blev han också 100 år gammal och var dessutom aktiv golfspelare fram till slutet. Massage håller dig helt klart ung längre om du frågar mig"/ Dolph Lundgren

Det var en bra bok, han är en väldigt sund inställning till hälsa. Det var bra enkla träningsprogram med och massa andra bra tips.
Och som han säger vad massage gör för en håller jag med om. Jag anser att utan beröring dör man tillslut och det är nog ganska bevisat. Barn på barnhem som inte får beröring slutar att växa och dör, äldre som förlorar sin kära brukar inte vara sena att följa sin käresta. Jag är så glad för de äldre och ensamma som kommer till mig och får sin dos beröring, när man ser hur bra dom mår och dom säger även det själv. Mera massage åt folket helt enkelt. Så utbilda dig till massör! (men en sån med känsla:)) Man är är ju inte världens bästa massör när man är nyutbildad, man är jättebra på att följa rutinmassagen man lärt sig, men sen gäller det att massera, massera, massera för att få sin massagestil och lära sig människokroppen ännu mer och där tar kunskapen aldrig slut.
Och det ska jag forsätta med idag lära mig och göra den bästa behandlingen någonsin, ja jag tänker så fortfarande efter snart 5 år som massör. Jobba idag mellan 8-18 förmiddag bokföring och PW eftermiddag massage behandlingar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar