31 maj 2011

Varför tränar jag?

Har nog analyserat sönder den här frågan många gånger.
För att må bra både mentalt och fysisk.
För att vara pigg och orka barn, vardag & jobb.
För att känna sig snygg och nöjd men sin kropp, tror att det är mycket av fåfänga som många tränar. Men känner man sig någonsin nöjd?
För att vara glad och få en dos av alla endorfiner som kommer automatisk av träning.
Att vara stark och inte förstöra min kropp av allt slitage som kommer med jobb.
Att vara en bra förebild för mina barn, och hålla mig frisk och stark för mina barn.
Att förebygga alla sjukdomar och får starkare benstomme, sänka blodtrycket osv, osv.-

Vi är lata vi människor, vi har det i oss. För många tusentals år var risken stor att vi kunde bli uppkäkade av rovdjur. Vi fick även jaga våran mat, och då gjorde vi av med otroligt mycket energi. Då gjorde man inte ett träningspass för skojs skull, för då hade ingen orkat para sig.
Idag är det så många som inte tränar och tar hand om sig på flera plan, och sjukdomar och fetman bara ökar. Idag orkar knappt nån jaga och samla sin mat, som till exempel plocka bär. Finns knappt tid och ork att åka och handla den, så man får den hemlevererad till dörren? Hallå!?
Hoppas vändningen kommer snart.

Men hur får man igång motivatioen, orken att ta tag i träningen?
Inget mirakel kommer ske, tyvärr.Det är bara att göra det och suga åt sig av allt positivt som sker automatisk och plocka sen fram det till nästa gång du ska ivägoch träna? Varför gör jag det? Ja just det. Det är det jag får plocka fram idag. Jag känner av en svacka, och en av orsakerna är att jag fått nya svar på mina sköldkörtelprover för några veckor sen. Och jag har en låg ämnesomsättning ännu, jag ligger alldeles vid gränsen för att inte inte bheöva ta levaxin som hjälper hormonerna på traven och och förbränna mer.Jag får leva med det men jag får kämpa ännu mer får att komma till min trivselvikt och hålla den. Jag har lyckats en gång, men då mådde min kropp så bra så det gick jättebra att bli gravid.:) Tack och lov för det, för alla som har problem med sköldkörteln vet att kunna bli gravid är inte självklart.

Inte i form då jag är i 7: månaden med Lily där, men glad!

Nu vart det personligt, men jag vet hur viktigt det här är och hur vanligt det är. Jag vet att mina kunder har såna problem att komma igång med att ta hand om sig, om det nu handlar om träning, kost eller sömn.
Hur kan nåt så viktigt också vara så svårt? Vad motiverar dig? Vad är dina mål? Fundera på det idag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar