15 mars 2011

Nr 1 Min träningsbakgrund


Fick min första häst när jag var 6 år och hann med att ha två stycken tills jag var ca 12-13 år. Var ett stort intresse och jag var en riktig hästtjej. Provade lite fotboll och dans när jag var liten också, men inget som passa mig. Åkte snowboard i några  tills jag var 14 år.Men har inte gjort nåt utav det sedan dess. Tonåren kom och man fick andra intressen, killar, fester och musik. Hade väl en rejäl träningsvacka hela tonåren från jag var 14-18-19 år, träna aldrig. Istället gick jag på konserter det var, Motorhead, Iron Maiden, AC/DC, DIO, Alice Cooper bland annat. Var på sista konserten 2003 när jag hade Liv i magen, Rolling Stones på Stockholm Stadion.
Skolkade i princip från varende gympalektion under högstadiet.

I min familj har det aldrig var något idrottsintresse och ingen har tränat nåt, förutom min mamma som också red fram tills hon var med om en hästolycka och tyvärr har men och värk av det än. Kanske därför jag inte vill sätta mig på en häst igen, har en enorm respekt för dom och har till och med blivit hästrädd.

Vändingen kom när jag var ca 18-19 år jobbade på stället norr i byn som är rivet nu men finns i nya lokaler. Jag börja få ont i ryggen, och började då med att gå  och simma ändra kost och gick ner 16 kg som smög sig på i slutet av tonåren pga av ingen träning, pizza och rökning. Har aldrig haft bekymmer med min rygg sen dess, tack vare att jag alltid rört på mig sen dess på nått vis. Lever tvärtom om idag, tycker inte ens om pizza, rökningen sluta jag med samma dag jag visste jag skulle ha Liv, fick ett återfall efter jag fick henne, men nu tänkre jag inte på det överhuvudtaget.


Sen har intresset och träningen bara blivit större, under min hälsoutbildning läste jag bland annat till styrketräningsintruktör och då börja jag även styrketräna. Gjort det i 3 år nu.
Idag tränar jag 5 ggr i veckan, 3 ggr styrka och 2 ggr kondition.
Jag är ett bevis på att det går att ändra sig.
Jag säger till mig själv varje dag " jag gör det som min kropp mår bra av", och det är bra ren mat, träning ,8 timmars sömn och umgås och vara med dom jag älskar.

2 kommentarer:

  1. Kul läsning, ser fram emot fortsättningen. Visste inte du varit hästtjej :)

    SvaraRadera
  2. Jodå :)hade en häst som hetter Prinsen som jag skulle gifta mig med och en som hette Pascal som vart såld för jag vela ha en pojke som var människa :) Kul själv att tänka till lite , tänkte först att jag hade väl aldrig tränat förr...

    SvaraRadera