15 jan. 2011

Mat & träning

Tillbaka  till rutinerna och det är så härligt och nåt som numera är lika självklart som att jobba om dagarna är min träning. Från att förut gjort det när jag haft möjlighet till  har jag nu satt av tid för den. 5 dagar i veckan, mån-fre. 2 dagar cardio och 3 dagar styrka. Förut svar det kanske 3-5 pw:s i veckan, 1-2 styrka och lite blandat som gruppträning, simning. Nu är det fokus på att stärka kroppen och få upp flåset. Jag gör allt hemma. Har klarat av vecka 2 nu, och känner redan resultat. Att jag orkar mer, och dår är det dags för förändring då kroppen redan vant sig.
Här är en gammal bild på mig och Louise, vi visar partäning och är är vi på väg ner i en knäböj.
Alldeles innan Lily flyttar in i magen.

Min favorit just nu i köket är denna superolja. Jag använder den till allt, steker pannkakor i den, wokar, smoothies, poppar popcorn, gör kladdkaka och smörjer kroppen med den. Bra fetter i  den som får fettet i kroppen att börja förbränna(det gillar vi eller hur?). Tål hög upphettning( till skillnad från tex olivolja som till och med blir giftigt om den blir för het). Första gången jag kom i kontakt med den var i Thailand, jag köpte en liten flytande flaska där och när jag kom hade den stelnat i vårt kalla klimat.
Så i tropikerna är den flytande, här fast.
Kostar 109:- hos mig för 325 g.


Håller på att skriva ihop en order till Reneé Voltaire på ännu mer godsaker, är det nåt ni vill så lämna en kommentar, ordern åker iväg på måndag. Jag tar bland annat hem hampafrön(bra fett, fullt med omega-3, som kan använda till otroligt mycket), furikake, blåbärsremmar, berry boost, bovetcrunch, mandelsmör, raw cacao powder, färska mandelchips, raw kokossocker och mycket annat gott. Känner ni mat och bakinspiratioen? Det gör iallafall jag.:) Till skillnad från en vanlig mataffär så vet jag hur man använder allt jag säljer. Så fråga på om ni är osäkra att prova på nåt nytt. Jag tycker det är tråkigt att mataffärerna här faktiskt bara tar hem sämre och sämre matvaror. Iallafall känner jag så ingen nytt, bara nya saker med ännu mera tillsatser. Men då tar man tag i saken själv. Eller så får vi tjata mer och ställa högre krav på mataffärerna, det blir mycket av deras egna märken och andra lågprsmärken. Och uttrycket " man får vad man betalar för" stämmer väldigt bra. Och jag tycker det är värt några kronor extra för näring, smak och utan ondöiga tillsatser och e-nummer.

Nästa vecka kommer det ut en annons i Övdalsblader om ett Träningsconvent som anordnas i Älvdalen i februari. Så håll utkik och anmäl er. Jag kommer vara där som både deltagare och utställare och det kommer vara finfina grejer i goodiebagsen. Bland annat underbara Reneé Voltaire ställer upp med egenproducerade produkter som deltagarna kommer få.

En till träningsbild från 2008, en ganska som osmidig yogi som är gravid i 7:e månaden.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar